söndag 18 maj 2008

Söndag - vilodag?

Tänk om söndagen var vilodag för alla. Nu ska ju alla butiker ha öppet veckan runt och helst dygnet runt. Idag har jag jobbat och det känns mindre viktigt att ha öppet just denna dag i veckan. Vi har så gott som inga kunder och frågan är om det går runt på söndagen. Hade jag varit ledig så hade jag inte heller handlat möbler idag.
I vår lokala tidning har det varit på tal om det här med att alla butiker borde vara stängda på söndagen. Och jag håller med.
För trots att stress är en av de största folksjukdomarna i vårt land och en av anledningarna till många andra sjukdomar så jobbar vi på den heligaste av alla dagar i veckan. Fler och fler går in i väggen men ingen gör något... Och många känner sig tvingade att ta jobb med mycket helgtider. Man missar mycket roligt och viktigt.
Vi klarade ju oss innan alla butiker var söndagsöppna. Med enkel planering och lite framförhållning klarar alla detta. Ibland verkar det som om jorden går under om inte butikerna har öppet jämt!

Men nu när det ändå är som det är så tänkte jag visa lite av de fina möbler jag har fått vila ögonen på några timmar denna dag :) och visst blir man sugen på att ändra om hemma igen!

Soffan Mobile från Bröderna Andersson i tyg från Scan Aprima.

Stolen Louis Ghost från Kartell i Italien. Gjord i plexiglas.

Vackra former från en annan tid men i ett material från nutid :) Så perfekt! Lampan Bourgie också från Kartell.

Denna golvljusstake har vi inne hos oss just nu. Den kostar 1495.- men den är säkert värd varenda krona! Så otroligt vacker! Ännu en gammal form från en annan tid men i ett nytt utförande.

Man ska inte sticka under stol med att man älskar shopping och skulle gärna vara ute i butikerna så mycket som möjligt - om man hade råd... Men en söndag ger möjlighet till annat. Trädgården/balkongen, familjen, kanske en fotbollsmatch eller lite pyssel hemma. En promenad, att hälsa på vänner och släkt, äta en god middag, ta en tur med bilen, ha picknick, sitta i solen, sova middag, ta en lång dusch, dricka te, vädra huset/lägenheten och bara vara och ladda batterierna inför veckan som kommer.

Hoppas att ni har en bra söndag så att veckan som kommer känns lättare!

Kram A

6 kommentarer:

karofina sa...

hej!
vilken skön blogg! snygga, inspirande bilder!
kram karro!

Strandviks-Villan sa...

Hej Annika!
Nu har jag läst igenom HELA din blogg och gillar den mycket! Jag blir också lycklig av inredning, som du skrev.
Jaa, visst är det tråkigt när inte söndagen får vara en vilodag, på alla sätt och vis... Men måste vara härligt att jobba i en möbelaffär ;)
Trevlig ny vecka! ~Anki~

Ekebo sa...

Möblerna från affären du jobbar i är väldigt fina, ljusstaken är vacker skulle gärna vilja ha en sån. Visst skulle det vara skönt med söndagen som vilodag, jag ska inte klaga jag slipper jobba helger och har ledigt måndag. kram malin!

Vitt är vackert sa...

Hej!
Du har så rätt. Söndagen skulle behöva vara en vilodag för alla. Jag har tur som bara jaobbar vardagar jag. Lördag Söndag blir ju heliga för en annan...
Visst kan grönt vara riktigt skönt! Särskilt nu på våren när det börjar bli grönt ute också.

Ha en fortsatt härlig kväll!

Kram Ellinor

Galleri M&B sa...

Jag instämmer helt med dej! Full fart hela veckan, och då borde man få ägna sej åt annat åtminstone en dag... Men här i vår lilla stad är det inget söndagsöppet (ännu...) Vilka härliga saker du får omge dej med på jobbet...:O)

sommar-rummet sa...

HEJ1
Håller med dig fullständigt! Söndagen borde vara en vilodag! Människan mår inte bra av att flänga runt o stressa hela tiden... Vila är bra för själen. Ha en bra vecka! KRAM