tisdag 30 september 2008

"Nya" väggljusstakar

Vit sprayfärg är det bästa när man vill ha snabb förändring. Det går snabbt att spraya på och det torkar snabbt. Idag var det mina väggljusstakar som blev sprayade - dock inte helt - och hela proceduren tog bara någon timme eller två sammanlagt.
Ljusstakarna var jättefina innan också men med vit färg skulle de passa in mycket bättre. Före:

Efter:

Nu hänger dom ovanför morfars vitrinskåp på var sin sida om gamlamormors tallrikshylla. Blommorna på ljusstakarna fick fortsätta vara guld och resten blev vitt. Har sett en liknande ljusstake men jag tror att den är tvärtom. Jag tycker den var jättefin så jag tog efter "tänket"!

Ikväll har vi det alltså så här mysigt. På tv:n är det en fotbollsmatch... Jaja, då får jag blogga ifred! Så här hemma är det välkommet med matcher på tv :)

I källaren har spegeln till den nymålade skänken fått två lager färg. På de mest pilliga delarna av denna vackra överdel har jag använt mig av sprayfärg (igen) och jag hade aldrig fått ett så bra resultat med pensel. Fast jag ska nog dra med penseln lite försiktigt över där också för att det inte ska se för perfekt ut. Det gillar inte jag - när det är för perfekt. Känner ni också igen detta? Klart ni gör!!! Vilken dum fråga!

Ha en mysig höstkväll! Kramar från det bruna huset :)

14 kommentarer:

chokladblomma sa...

Vad fint du gör!
Och visst är det bra med lite tråkig sport på tv:n ibland!
Kram A

Viola sa...

HEJSA, JISSIS VAD FINA STAKARNA SER UT, DET SER UT SOM DOM DYRA FRANSKA STAKARNA SOM ÄR SÅ VACKRA, JAG SKA OXÅ IVÄG OCH KÖPA SPRAYFÄRG TILL DIVRSE TING, DIN SKÄNK BLEV SÅ FIN, HA EN BRA ONSDAG, KRAM VIOLA

Vitt är vackert sa...

TJUUUSIGT!

Det kommer bli jättefint med inramade brev!!! Du kan ju klämma in lite svartvita, eller färgade också gör den delen, foton emellan också, skulle nog vart jättesnyggt!Visst är det snyggt med massor av tavlor samlat. Kan ta en stund att samla ihop till bara. Både bilder och ramar, (talar av egen erfarenhet.)

Hinner och hinner, pyssla alltså. Det blir snabba pyssel som inte tar för lång tid när lillan lagt sig...Men apropå det, så var det en annan tjej som också bor i Vänersborg med bloggen Country Dreams som föreslog att vi som bodde här i närheten skulle samlas för små pysselkvällar eller så. Hon hann inte heller riktigt med tycket hon. Du kanske också vill hänka på?! Skulle vart kul att träffas!!

Oj, detta blev ett långt inlägg...Bäst att sluta så fler får plats.:)

Ha det bra!

Kram Ellinor

Vita hjärtan sa...

Hej!

Vad roligt att du hittat in till mig! Blev så glad för din kommentar. Nu har jag kikat lite hos dig, fin blogg du har! Dina sprayade ljusstakar blev helt underbara!

Kram Annemari

Grodmamman sa...

Vad fina ljusstakarna blev! Vad du pysslar!=)
Kram

chokladblomma sa...

Tack för tipset ang skålhandtagen! Ska rota fram Biltema-katalogen... Tänkte inte på att det kunde finnas där!
Ha det gott!
Kram

karofina sa...

åh vad du pysslar, ljusstakarna blev riktigt snygga!
tänk vad lite sprayfärg kan göra om man använder den rätt (mitt blev ju inte så kul...)

stor kram!

Kallholmen sa...

Sprejfärg måste ja prova jag som trodde att jag hade gjort alla målnings varianter.
Vad använder du för märke?

Nog kan det var härligt med lite sport på tv fotboll ser jag aldrig men därimot hockey då är jag lika klistrad som mannen tyvärr.
Kram Malin

Södralycke sa...

Vad fint det blev! Sprayfärg är verklilgen en toppenuppfinning :)

Ha det gott! Kram Johanna

Marie Söderberg sa...

jaa så himla fint det blev..va fiffig du e *ler*

Fröken Fräken sa...

Ja, lite som franska kyrkoljustakar! Verkligen fina delvis omsprayade! Ser ut som några antika rariteter, var har du hittat dem?
Tack för murgrönetipsen, jag provar just nu med att ställa murgrönorna lite mer undan ljuset i fönstren och hoppas att de kommer igen. FAst de kanske är höstdeppiga?
Hoppas att du har en mysig kväll!!

Design i tid och rum sa...

Hej! gillar hela konceptet du gjorde. Mycke vacker,kram dadda

Ekebo sa...

Fina de blev dina ljussatakar!

Kram Malin

Isabelles moster sa...

Hej!
Kikar in lite...
Det där med sprayfärg är verkligen toppen! Jag har nyss sprayat en dörrkrans vit, med hjälp av det och även en stor ful korg, som blev riktigt fin!
Ha en skön helg själv ska jag på dop!
MVH Chris