torsdag 18 september 2008

27 kg äpplemos!!!

Det var vad vi fick ihop igår när jag och mamma ställde oss i köket och kavlade upp ärmarna! Och nr vi var klara insåg vi att vi hade hälften av alla äpplen kvar! Så nu blir det till att ge bort både äpplen och äpplemos. Fast allt äpplemos har jag frusit ner och jag tänkte även frysa ner äpplen i klyftor så att jag kan ta upp till vintern och göra äpplekaka och äpplepaj!

3 såna här fulla med mos blev det!

Mina röda Ingrid Marie-äpplen blev aprikosfärgat äpplemos medans mammas äpplen blev gult äpplemos. Som man är van vid att se...

Mycket äpplen blev över...


Jag har ju velat göra detta sedan jag såg huset med alla äppleträd. Och nu är det gjort! Skönt - för det var hårt arbete även om det var kul.

Jag är fortfarande intresserad av att höra era badrumsbyggarerfarenheter om ni vill dela med er. Bra tips har redan kommit in. Golvvärme har jag förstått är en hit hos de flesta :)

Dags att åka till återvinningen med ytterligare ett lass att slänga... Och sedan jobbet.

Kram Annika

9 kommentarer:

chokladblomma sa...

Åh! Barndomsminnen! Riktigt äpplemos! Det vattnas i munnen...:)
Håller med; golvvärme är ett måste i badrummet!
Ha det!
Kram A

Grodmamman sa...

Nu ger du mig dåligt samvete!=) Har stått och tittat på vårt äppleträd idag och tänkt att jag borde göra äpplemos. Särskilt nu när sonen är storkonsument av detta till sin gröt.
Får se om det blir något gjort i helgen.
Kram

Huset på kullen sa...

Vi har också massor med äpplen men jag hinner inte ta om det. Jag har har gjort ett par pajer bara och det är ju gott.

Nja, det blev inga gardiner jag fick sån beslutångest så jag kom hem utan. Får åka och kolla igen snart.

Kram Linda

Fröken Fräken sa...

Oj, nu blev jag imponerad! Vad duktiga ni har varit! Här är det lite ont om äppelträd, tänk om man kunde plocka sina egna istället för att köpa...
Jepp. inte kan man få för många ljusstakar väl? Nej det är tur för jag råkade visst köpa fyra nya idag... ;-)

karofina sa...

oj vad imponerad jag blev!! vi har pratat om det här att vi skulle göra det men det verkar vara ett hundjobb, var det det? det äts mycket mos här så det skulle verkligen behövas....

golvvärme ja det vill väl alla ha, men vi har ett sånt litet badrum så det är inte så farligt. däremot skulle det vara fint att ha det i källaren då vi har bubbelhörnan där :)

kram!

DESIGN I TID OCH RUM sa...

Hej! tack får titten, det är klart att jag vill vara med på utmaningen.
Vad duktig du är på att göra äppel mos..super duktig!!kram Dadda

Rosa Hemmet sa...

Oj jisses, det var äpplen det må jag säga, och en heeeel del mos oxå! :D Kul med hemlagat! Att ni har så mkt äpplen där nere, här får man va glad om trädet blir 1,5 meter högt ;) Kul o se allt nytt här på bloggen. Garderoberna var superfina ju!

In my house sa...

Åååå, vad ni ha vatt duktiga,,, kul att göra eget... Vi är inte glada för äppelmos, lite synd, för de hade vatt kul att göra!!! prova iallafall,,, så att man ha gjort de oxå.. Man ska lära sig och kunna lite av allting,,, det är mitt motto!

- JA visst passar vårat svarta bord,,, man måste ha lite mörka färger för att vitt och de ljus ska komma till sin rätt! Annars blir de lite väl stelt!!!
Jättesnällt de som du skrev,,, blev så glad!

Nu väntar sängen,natti natti kram j

Lotta sa...

Vad duktig du är på att ta vara på dina äpplen! Vi har jättemånga träd men orkar inte ta hand om dom.
Fast några pajer har det blivit.
Ha en bra dag
Kram
din granne Lotta