tisdag 12 augusti 2008

Målat vitt igen!

Ja, man får ju passa på när man har semester. Jag vet att jag kommer ångra mig när jag börjat jobba igen, om jag inte gör detta nu på ledigheten. Så det lilla sovrummet, på andra våningen, har fått 4 lager vit färg på tapeterna. Det blir en annan lukt och det känns mer som vårt när vi blivit klara med detta. Om ni vill se de gamla tapeterna så kolla på denna länken!

Fönstren ska målas så småningom men det ska flyttas en vägg härinne bl a så detta rummet har hamnat låångt ner på prioriteringslistan. Så det är ingen idé att lägga ner mer tid eller pengar just nu.

Utekrukorna har flyttat in. Ska bara skaffa en "boll" till till den stora krukan.

Mina två olivträd har också flyttat in. Jag hoppas att de ska klara sig inne nu. *håller tummarna*

En hög med konsoller. Dessa ska upp på väggen och bli en platsbyggd bokhylla. Så snart sambon kommit hem från fotbollsmatchen.

De ska in i detta utrymmet. Väggen går liksom in här så det är perfekt för hyllplan. Har fixat allt idag - nu ska det bara upp. När det är gjort kan ett antal flyttkartonger packas upp. Äntligen!

Idag var det uppehåll i regnet i ungefär en timma. På den timmen fick jag klippt gräsmattan och plockat iordning i trädgården så nu skäms man inte inför grannarna längre :) De har perfekt skötta trädgårdar och jag känner att jag inte riktigt hinner med att ha det... Idag lärde mig grannen när soporna hämtas. De ser när vi ställer ut våra tunnor och ibland blir det inte rätt... så de är så snälla och berättar hur det ska vara :) Mycket uppskattat! Vi har två olika tunnor som hämtas på två olika dagar, på två olika veckor... Snurrigt! Men nu har vi koll!

Ha en trevlig kväll, alla! Kramar A

14 kommentarer:

Grodmamman sa...

Duktig du är! Även om ni ska göra om det rummet så är det ju alltid kul att sätta sin prägel på det i alla fall. Och som sagt, det luktar annorlunda när det är fräscht!:)
Vi har vår soptunna stående vid vägen så vi slipper tänka på när det är tömning. I början stod den i vårt förråd och det var inte kul att glömma ställa ut den då. Då var nämligen sonen drygt 1 år och använde blöjor!:) Det hände att vi fick åka till värmeverket och slänga våra sopor själv!:)
Kram

Hemma hos Razzel sa...

Ja soptunnorna är ett mörker! Det gäller att komma ihåg vilken som töms jämn/ojämn vecka och att ställa den riktad åt rätt håll...-Annars får man allt behålla eländet två veckor till! Min räddning är att jag nästan varje kväll tar en promenad med hunden och ser att grannarna släpat ut sina tunnor ; )

Ullis/Leva på landet sa...

Vi har lika krångligt med soptunnan så jag måste skriva in det i almanacka när de skickar ut lappen. Sedan ser man när alla andra i byn ställer ut sina tunnor. Fint ni har gjort. Skönt att få lite vit färg på väggarna.

Kram Ullis

Ullis/Leva på landet sa...

Hej igen! Att länka är inte så svårt. Leta på det inlägget du vill länka till och klicka på rubriken. Då får du en webbadress som du kan kopiera. Markera sedan ett ord eller flera i ditt inlägg t ex sovrum. Sedan klickar du på hyperlänksikonen (står länk när du håller muspekaren på den) och klistrar in din webbadress. Du får gärna maila mig om du får några problem.
levapalandet@gmail.com

Kram

Annas skattkammare sa...

Hej! Tack för go kommentar! Det värmer! =) Härlig blogg du har, visst är det kul att hitta nya bloggerskor. Ser att du också är från Västergötland.. Ha det gott! Kram /Anna

www.nestorforlag.se sa...

Hej, nu har jag äntligen lagt ut lite bilder på köket så du kan se hur det ser ut med tapeterna där. Känner igen mig med att grannarna lyckas hinna med sina trädgårdar. Just nu pågår det så mkt renovering hemma att vår trädgård både ser ut och luktar som en soptipp. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Lotta sa...

Hej jag brukar kolla längs vägen dagen innan, om dom ställt ut tunnorna, ifall vi är osäkra, så det är bra med grannar som har koll och är hjälpsamma. Kul att följa eran renovering.
Hälsningar
Grannen Lotta

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Vad strulit med soptunnerna,här är tömnigen på båda samma dag.
Det är alltid roligt med lite vit färg på väggarna....ler
Och det blir såå fint.
Kram Irene

Lina sa...

Hej!
Oj, va ni fixar! Men jag minns när vi flyttade in i vårt hus, då var de också full fart! Lika bra att hålla ångan uppe!!!

Vilka fina tavlor du gjort, såg dem i ett äldre inlägg! Vart ska du hänga dem?

Ja, jisses vilken krånglig soptömning ni har! Tur att de finns hjälpsamma grannar som kan räta ut frågetecknen åt er!

Må så gott & trevlig helg!
Kram, Lina

karofina sa...

oj vad du är igång överallt! haha! nu har du snart varit o kladdat med vit färg i varje rum?
shit, du måste vara en hejjare på det, jag menar, ett rum tar ju lite tid att måla.
jag kladdar ju så jädrans mycket med så man får ju torka överallt efter mig ;)

fint blir det iallafall!

kram!

Lilla Blanka sa...

Hej!

Mysig blogg! Oj har du flyttat in olivträden..det kanske är dags? Mina står ute på verandan än..kanske skall ta in dom.

Kram
Mia

Södralycke sa...

Visst är det hopplöst det här med soptömningen. Vi har bara en gång i månaden, eftersom vi sopsorterar och komposterar (så det blir ju inte så mycket sopor). Förra månaden glömde vi att ställa ut tunnan..aj,aj! Tur att vi har en snäll granne som erbjöd oss att lägga lite hos henne så det slapp svämma över hos oss :)

Hoppas du får en skön helg! Kram Johanna

Vit stjärna sa...

Va fint ni får det! Målarfärg tar ju verkligen bort gamla lukter samt gör fet hela vitt å fräscht så ni trivs i rummet!
Soptunnor, ack vilket gissel, efter snart 2 år glömmer vi bort att ställa fram vår... =o)
Kram Anna

::fina:: sa...

Oj vad duktiga ni är och pysslar! Tänk vad fint ni får. Du frågade var min väska kom ifrån, den kommer från Lindex. Passar på att önska dig en trevlig helg för snart är det fredag! Kram, Josefine