fredag 8 augusti 2008

Ljuskronan uppe.

Hej hej!


Idag har vi flyttat vår stora, tunga Expedit-bokhylla till tv-rummet och ut ur matsalen. Mycket bättre! Har fått ett gammalt skåp av morfar som vi ska hämta snart någon dag. Det verkar som det fanns en spegel till det också - så det kommer bli fint i matsalen!
Det finns mycket fina, gamla möbler i min släkt men min mamma tycker inte att de ska "modifieras" - alltså målas om. Hur tänker ni när ni målar om gamla möbler? Hur mycket är dessa möbler värda?


I alla fall. Min ljuskrona har jag satt upp i trappan idag. På skakiga knän stod jag och hängde mig ut över det lilla räcket från andra våningen. Och med svettiga händer fick jag tillslut skruvat i en krok till kronan. Det räcker att jag ställer mig på en pall så får jag svindel! Men jag klarade det och bra blev det. Får prova på sambon, när han kommer hem, om den hänger för lågt. (Sambon är 1.90 så jag har fått lära mig att tänka i ett annat perspektiv sedan vi flyttade ihop.)Det sitter en väldigt grov strukturtapet i trappan till andra våningen. Den är i alla fall ljus så hade kunnat vara värre. Men den ska bort en dag. Jag är inne på att spika upp panel på väggarna i hall uppe/trappa/hall nere. Men enligt vår prioriteringslista kommer hall långt senare i planeringen. Nästa stora projekt blir dränering. Snart kommer pappa och brorsan och gräver upp runt halva huset för att dränera om och fixa putsen på grunden. Just nu lutar marken in mot huset och det är rabatter och matjord mot husgrunden - och det får det INTE vara. Så det blir sten mot grunden istället. Efter det kan vi fixa iordning tvättstugan i källaren. Det ska bli kul!

Nu ska jag åka och hälsa på mina föräldrar! Kram Annika

10 kommentarer:

Hemma hos Razzel sa...

Ja visst är det tråkigt när man måste prioritera långa tunga projekt som dränering och takrenovering! -Ingen ser det ju ens!... Jag håller just på att måla om huset och det syns ju i o f s men tar otroligt mycket energi -man stupar i säng och orkar knappt läsa bloggar på kvällen ; ) -Men sååå skönt när det blir klart! -Bilder kommer då!!

Katta sa...

nämen har ni flyttat till hus, vad roligt.Fin takkrona. kram Katta

Ofelias Hus sa...

Hej och tack för titten hos mig och alla fina ord.
vad skönt att ha allt klart 30 min innan gästerna kommer, så bra planering har inte jag, jag springer oftast runt virrig och döstressad sista halvtimmen... det får bli en ändring på det!

Jag tycker man gott kan måla om en gammal möbel och inte få dåligt samvete för det, det är ju bättre att göra så än att ställa ut möbeln i förrådet för att den är för mörk och dyster.
Kram
Anette

Grodmamman sa...

Jag har själv väldigt svårt för att måla gamla möbler. Men efter att ha läst alla bloggar där både det ena och det andra målas, så är jag benägen att hålla med föregående talare. Bättre att måla än att inte använda alls!:)
Kram

karofina sa...

det låter som om du är som jag. jag vill vara effektiv, därför påbörjar jag saker överallt! för har man målat ett lagar nånstans måste man vänta tills det torkat, så då kör man nån annastans :)
skit bra!

vad snygg kronan! den passar så himla fint där det är högt i tak!
äslar att följa vad som händer hemma hos er, och så fick man lite tips på vad man kan göra av källartrappen :) tack!

kramar!

Tabergstösen sa...

bar ljuskrona, den var fantastiskt fin! Vad modig du var som klarade att hänga upp den själv. Bra jobbat! Hihi, jag vet precis vad du menar, min M är också 1.90 :-)
Ha en mysig lördagskväll!
Kram, Josefine

Rosa Hemmet sa...

Tjopp! Håller med om att det blev bättre i köket, helt klart luftigare! :) Snygg ljuskrona! Flamingo är inget jag lyssar på, men jag kanske får börja nu när han har flyttat in ;) Ha det fint

DESIGN I TID OCH RUM sa...

Hej! egentligen har jag inte tid alls denna vecka att skrivaoch titta runt på andras bloggar, men din öppnar jag för jag tycker att det är så roligt följa din renovering.
Alting ser fint och bra ut.
kram Dadda

C De-sign sa...

Hej
Vilken otroligt fin ljuskrona...har du gjort den?????? Gamla möbler kan ju vara värda en del pengar...men jag tycker att det viktiga är ju för mig inte vad det är värt utan att jag gillar dem....så jag målar det jag "känner" för...strunt samma om de minskar i värde...så tycker jag!!!!Önskar dig en fortsatt skön söndag! Kram fr C

En inredoholic sa...

Så himla fin ljusskrona.. och vilket vackert hus ni hittat!!

Kram från mig
Jannice