måndag 29 december 2008

Seaside

En ny serie vita möbler har just kommit in i butiken. Den kommer från en leverantör som heter Rowico och serien heter "Seaside". Den är ljuvlig! Vi hade sideboardet inne för ett tag sedan, och de sålde vi jättebilligt eftersom de var provexemplar. Det kan ni se här.

Men nu kommer alltså hela serien för att stanna!
Detta bokskåp är underbart! Med skjutdörrar istället för de vanliga dörrarna.
Serien finns också i brunt. Jag har svårt att bestämma mig för om jag gillar den bruna eller den vita mest... De har båda sin charm :)


Just nu känner jag att jag slits mellan detta bruna, koloniala och det vita, danska, lantliga... Jag funderar mycket på min egen matsalsmöbel som jag känner verkligen behöver en make-over. Men jag vet inte om jag ska gå åt det mörkare, bruna hållet - eller låta allt bli vitt. Ursäkta den konstiga bilden, jag tog den från Blocket.se för det var något fel på IKEA´s hemsida...


Men detta är i alla fall vårt bord - Forsby i syrabetsad furu från IKEA:
Och till bordet har vi denna stolen, Henriksdal, med vit klädsel och björk-ben...

Vi köpte gruppen begagnad på blocket förra vintern. Egentligen var jag bara ute efter stolarna men säljaren ville bli av med bordet också, så vi tog det. I lägenheten var det för stort men här i huset blev det bra. Men nu måste det göras om! Så vitt eller mörkt??? Jag vet inte...

Jag har ju morfars skåp till detta också - och mamma vill inte att jag målar det eller ändrar på det... *suck*
Det hade ju varit fint i vitt också... Kanske ska ha detta skåp till något annat ändamål och skaffa ett vitt skåp till matsalsgruppen om jag väljer vitt på den? Hur ska jag ha det egentligen??? Jag får hålla med Marcus om att jag är väldigt velig och jag ändrar mig stup i kvarten. Han har det inte lätt, stackar´n... Tur att han inte är hemma nu :)
Idag tog det fart i butiken förresten! Försäljningen var mycket bättre! Det är så roligt att jobba då! Hoppas det blir samma imorgon. Kram kram A

21 kommentarer:

Ett skönare liv sa...

hihi de får du jätte gärna göra :)

nee ja ska faktiskt iväg till en tjejkompis, så allt kommer nog att va fixat, men får drömma lite., å nästa gång e de kanske dags för mej att fixa :)

hur blir det för er då :)?

gillar de vita skåpet jätte mycke !

kram nadja

Grodmamman sa...

Fina möbler du visar! Gillade även det låga skåpet med många lådor på första bilden.
Jag är lite som du att jag velar lite mellan New England och det vita, men jag börjar hitta en kompromiss som känns bra för mig. Om jag skulle måla om bordet så skulle jag nog försöka matcha skåpet och måla det mörkare. Jag tycker om det vita som bas, men med mörka träslag, vi har t ex mycket i ek.
Lycka till hur du än gör!:)
Kram

Ett skönare liv sa...

aa exakt :)

hihi de va så lite så..

egentligen e de inte svårt, å ja e ingen expert, men har plåtat mycket, och fått bli sminkad av proffs, så man lär sig en del där... sen provar jag mej fram hela tiden :)

ha de gott !

kramar

Ekebo sa...

Mycket fina möbler du visar! Vi är på jakt efter nya matsalsmöbler. Men det är så svårt att bestämma sig........med andra ord ganska velig som du. Ett Gott Nytt År på dig kram malin!

::fina:: sa...

Jättefina möbler du visar, bokskåpet var helt underbart! Jag håller helt med dig, jag är precis likadan; gillar både ljust och riktigt mörkt och snyggast tycker jag en kombination av de båda är. Det svåra för mig är om jag ska ha ljus soffa och mörkt bord eller mörk soffa och ljust bord *skratt* Jag tycker absolut att du ska måla bordet mörkt för då bryter det snyggt av mot de ljusa stolarna. Ska bli spännande att höra vad du bestämmer dig för!
Kram, Josefine

Gårdsromantik sa...

De är så vackra de där möblerna!

Makens bokskåp kommer från samma företag - ursnygga - ser nästan antika ut.

PÅitehörnet måste jag forska mer om - letade på nätet men hittade inget.

Kram Maud

Huset på kullen sa...

Åhh...vilken fin möbelserie. Precis min stil!

Gott Nytt År!!

Kramar Linda

Lallis - liv och leverne sa...

Det där bokskåpet! Jösses så fint:)
Kram Lallis

Design i tid och rum sa...

Allt det bästa i 2009
önskar dig din blogvän Dadda!

Unknown sa...

Mycket snygg möbelserie tycker jag med. Men varför ska vi ha så svårt att bestämma hur vi ska ha det? Jag är ju precis likadan .. helvelig. Äh, det kanske bara är att göra som peter säger??

Gott Nytt 2009 på dig!
Kram Malin :)

Jennys Vita Villervalla sa...

Tack för värmande kommentar på min sida!
Önskar dig ett Gott Nytt År!
Kram
Jenny

Lina sa...

Hej!
Oh, vilka fina möbler du visar! De var helt i min stil! Jag drömmer om ett bok, eller vitrinskåp här hemma, men vi har ingen plats...

GOTT NYTT ÅR!
Kram, Lina

Ullis/Leva på landet sa...

Gillar också möbelserien som du visar. Vi har mycket mörka möbler, speciellt äldre som jag inte vill måla. Det blir snyggt till allt annat ljust man har.

Kram Ullis

Gammalt o nytt 1:12 sa...

♥ Ville bara titta in och önska dig ett riktigt Gott Nytt år 2009 ♥.
Kram Irene

C De-sign sa...

ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR 2009 önskar jag dig! Kram fr C

chokladblomma sa...

Fina möbler!
Gott Nytt År!
Kram

www.nestorforlag.se sa...

vilka härliga möbler, skulle gärna skaffat nya om plånboken tillät, men det dröjer nog ett tag till, gott nytt år.

Grodmamman sa...

♥ Gott nytt år! ♥
Kram

Ullis/Leva på landet sa...

Vill önska dig ett riktigt

♥ GOTT NYTT ÅR ♥
Kram Ullis

Vitt är vackert sa...

Supersnygga möbler!!
Har varken plats eller pengar, men så kul det är att titta, och drömma lite.
Svårt med erat eget. Jag gillar ju vitt, men förstår att du vill matcha med fina skåpet! Synd att behöva byta ut det. så du kanske ska satsa på mörkt istället. Har ett skrivbord i ek som jag inte heller får måla för mamma. Kanske tur det...

Hoppas du får en kul nyårsafton och ett Gott Nytt År!!!

Kram

AGENT 77 sa...

Hej Annika!! oj oj ja de va längesen, tack allt bara bra här, kul att du kika in hos mig tack..hoppas allt bra med dig..så långt ni hunnit i huset massa fint ser jag efter att kikat här hos dig,lyxigt med egen trädgård lääängtar tills jag har en egen..ha fin torsad..ses kram kram E