tisdag 21 juli 2009

Semestervecka no 2 (del 1):

Ja, idag skulle det ju bli lite norge-fynd... Men vi har grejat med annat här hemma så det ska jag visa idag. Jag skjuter upp norge-fynden lite.

Detta är vår nya tvättkorg till badrummet i källaren. Men den ska få en make-over:Med hjälp av svartbrun bets:Jag gillar den mörkare nyansen även om den var fin innan också. Jag har fått korgen av min mamma. Vi hade leksaker i den när jag och mina syskon var små.

Lock:Jag tänkte sy en tvättpåse som viks över kanten på korgen. Vitt tyg blir det nog, men det får vänta tills det har torkat, för det har det inte gjort än nämligen... Det stod att det kunde användas t.o.m på tidigare betsade ytor eller lackade ytor och att det skulle torka på en timme! Knappast!!! Efter 24 h har det fortfarande inte torkat... Men det blir bättre dock, sakta men säkert...

Vi har också fixat med foder runt ett av fönstren. Marcus var nyfiken på hur det skulle bli så efter lite diskussioner kom vi fram till hur vi ville ha det:

Här kan ni se hur tråkigt fönstret såg ut innan det fick foder på sig:

Ikväll fick vi också tvättat fasaden på baksidan så jag hoppas att vi kan komma igång och grundmåla den imorgon om vädret är bra och träet har torkat.

Kram Annika

6 kommentarer:

Grodmamman sa...

Håller tummarna för att ni kan måla imorgon då!:)
Snyggt det blev med fodren runt fönstren.
Hoppas att korgen snart torkar, vad tråkigt det är när det inte blir som man trott.
Kram

Mamma Millan sa...

Nu är ju solen här idag..så nu kan kanskee få målat!! Fin korgen bleev! Kram millis

Floralis sa...

Hej Annika!
Vad kul att jag hittade till din sida... : )
Det där med bets och rotting kan vara lite märkligt att få det torka. Rotting suger inte in och betsen ska kanske vara lackgrundad för att fästa. Men jag tror nog att det torkar snart... : ))
Foder gör huset! Vi har inga sen vi bytte till nya fönster. Ambitionen är att fixa det i sommar men vi får se hur mycket vi hinner med.
Ha det gott!
/Anneli

Ullis/Leva på landet sa...

Blir ju jättesnyggt med fodren och färgen. Korgen var ju hur snygg som helst.Kommer att bli jättebra med vitt tyg till. Det som fick komma in i huset igen var sådant jag kan ha med på loppisen nästa år igen. Allt annat körde jag iväg till ett ställe som tar till vara, istället för återvinningscentralen.

Kramar Ullis

Design i tid och rum sa...

hej!
ett helt annat hus,sedan ni började med renoveringen av huset..Super vackert!
ni är sååå duktiga.hoppas ni hinner villa också?
kram Dadda

Jenny sa...

Hej Annika!
Vilken söt korg,det kommer bli jättefint med vitt tyg som sticker ut under locket:)

Snygga fönsterfoder!

Hoppas målningen går bra,

Kramis Jenny