onsdag 8 oktober 2008

Norska rastplatser!

Nu undrar ni varför jag ska visa Norska rastplatser! Men jag ville visa Dadda med bloggen Design i tid och rum (hon är helt såld på betong nämligen) hur man har gjort i ett projekt i Norge just med rastplatserna längs vägarna. Jag såg ett program på SVT om detta. Programmet heter "Bästa formen" och är ett designprogram. Men detta är det enda jag sett i den serien.

Här är en av dem jag minns mest. Den är så fint formad runt träden och smälter bra in - trots att det är hård och kall betong. Och vilken utsikt!


Den här är min favorit! Det ser ut som en väg som går rakt ut i ingenting. Längst ut böjs den och går rakt ner! Först ser man inte att det sitter en genomskinlig skiva och det ser helt livsfarligt ut!





Önskar att jag hade hittat bättre bilder på just denna men det gjorde jag tyvärr inte. Och den sista rastplatsen var inte ens i betong men den är så fräck att den fick vara med ändå :)
Kramar

13 kommentarer:

Anonym sa...

Min sambo vill gärna visa upp sina pokaler, men vi kanske skulle satsa på ett vitrinskåp istället... Ikea har ju ett par som inte är för klumpiga. Smart att göra sideboard av klumpen istället! Det har jag inte ens tänkt på:-) Tack för tipsen! Nu fick jag ju en massa att fundera över!

Lallis - liv och leverne sa...

Men vad häftigt.. och lite skrämmande höjder. *ler*
Och kul att komma in till dig.Det gör jag säkert igen:)
Ha en fin kväll.
kram Lallis

Fröken Fräken sa...

Åh, wow! Betong är verkligen så mycket mer än miljonprogramshus och dystert! På något sätt kändes detta som om det även harmoniserade med naturen, och det kan ju vara svårt att tro om betong.

Jag såg på Kreatima i Sthlm att där hade de stora stämpelbokstäver sådär 15 cm höga. Var rätt sugen på att köpa dem...Man kan ju även skära till egna schabloner i plast, men det blir ju pilligt om man ska ha hela alfabetet..

Lina sa...

Hej!
Just de här programmet såg jag. Jätte häftiga rastplatser!!! Undra vart i Norge de ligger? Minns du eller kan man läsa om de på svt.se? De hade varit spännande att se dem live!

Trevlig helg!
Kram, Lina

Lina sa...

Hej igen!
Kanske en bloggträff med tema norska rastplatser ;- ))

/Lina

Viola sa...

Hejsan,. vilka härliga bilder där betongen smälter så fint ihop med naturen, ha en riktigt skön helg, kram VIOLAN

Design i tid och rum sa...

HEJ ! jag vet inte var jag ska börja. Först var jag helt tagen av din visnings bild (layaot)såå vackert,riktig mysigt bild.
Sedan alla vackra ställe du visar i betong,och vackra utsikt. Det var verkligen snyggt.
tack att du gjorde denna inlägg för min skull,är riktig glad att ha dig som blog vän.kramizar

Svar till din fråga: jag är bara glad att du skriver till mig så många gånger.
Min man har inte riktig någon sida, men det blir väl någon gång i framtiden. Han har hållit på längre, och är självlärd mycket duktig (de spelar rytm blus ).
Men när barnen kom, då lämnade han gitarren ,hade inte så mycke tid.
Ha det så bra, sov gott!!!

Ullis/Leva på landet sa...

Så härliga bilder. Verkligen snygga rastplatser. Häftiga som bara den.


Kram Ullis

Gnistrande snö sa...

Tack för din gulliga kommentar, den värmde så gott!
Men du vilka helt fantastiska bilder du visar av norska rasplatser - Jag vill åka till Norge med en gång :-)
Nu ska jag kika runt lite mer här på din blogg.

Ha en trevlig helg!

Kram
Katarina

Gnistrande snö sa...

Hej igen, vilken duktig och söt lillebror du har...verkligen jätteduktig.

Kram

Grodmamman sa...

Häftiga rastplatser du visar! Fast lite otäckt såg det ut på några bilder!=)
Underbar banner du har gjort också!
Kram

In my house sa...

HEJ HEJ... Ser jättemysigt ut,,, jag har aldrig varit i Norge... Äntligen Fredag,, det är en extra skön kväll av alla kvällar tycker jag!
- Bra låt,, vilken bror =)

Kramar om dig j

Rosa Hemmet sa...

Åh vilka UNDERBARA platser alltså, förstår att folk är sålda på dem, det blev jag med! Kan man annat än bli mäkta imponerad?! Ojoj, Sveriges betongringar och halvruttna träbänkar får allt skämmas jämfört med vårat land brevid! Fyyy f*n vad bra din bror är på att sjunga, blev lite kär! *i rösten alltså* hhhm ;) Är det ett släktdrag? Hur e det med din sångröst menar jag? Ha en superb helg tjejen!