fredag 3 oktober 2008

En sneak-peek...

Hej hej!

Ikväll har vi grejat lite med skänken. Allt som skulle målas är klart och nu var det bara ovansidan som var "ofixad". Fanéret som legat uppepå hade blivit så dåligt att det släppt på 50% av ytan. Jag tog bort det som var löst och tänkte sedan lägga kakel eller mosaik på. Men i färgaffären sa de blankt Nej. Så gick det inte att göra.
Jag ältade problemet med min gulliga kollega på jobbet, och hon föreslog en glasskiva med tapet under. Sagt och gjort! Idag kunde svärfar hjälpa till att ordna en skiva och nu har vi lagt tapet under den!

Det blev samma tapet som vi har på väggarna i sovrummet. Vi hade en rulle kvar nämligen :) Recycling, baby!
Vi har överdelen av skänken lutande mot väggen ovanpå, och imorgon är chansen stor att den kan skruvas fast ordentligt. Ikväll hittade vi inga bra skruv så Marcus (sambon) fixar detta medan jag jobbar imorgon. Japp, det är jobb imorgon och på söndag...
Trevlig helg till alla Er!
Kram Annika

15 kommentarer:

Lotta sa...

Waow, vad snyggt det ser ut att bli!!

Kram
"grannen"

Fröken Fräken sa...

Först, det var väldigt vackert med glasskiva och tapet. Och det är snyggt när det är samma tapet som ni har på andra ställen, det blir harmoniskt när samma sak "går igen".
Och nu är jag ju nyfiken på att veta varför det inte gick att sätta mosaik på?? Har ju sett på många ställen att de satt mosaik på bordsskivor i trä? Var det att det inte gick att sätta fog? Kunde man inte ha limmat på något annat sätt? Ibland tycker jag att personal på bygg- och färgaffärer är lite "har vi gjort på det här sättet alltid förut finns det ingen anledning att prova något annat sätt". Jag fattar ju också att man inte kan måla med linoljefärg på kakel tex, men vissa idéer borde ju gå?!

Grodmamman sa...

Vad fint det blev! Tycker att den där tapeten är jätte fin. Gillar när det inte är för mycket färg.
Kram

Huset på kullen sa...

Oj vad fin skänken blev. Det är ju jättefint med tapet och glasskiva på. Ljusstakarna i ditt förra inlägg var också jättefina.

Ha en fin helg! Kram Linda

AGENT 77 sa...

wow vilken bra ide så fint..trevlig helg kram E

chokladblomma sa...

Vad snyggt det blev!
Kram

In my house sa...

Hej hej... Det blev ju kanon... MEN DUUUUU, det går visst att lägga mosaik på nästan allt,,, jag har erfarenhet av detta =) Så du får gå till färgbutiken och säga de.... Hehe hi....

Jobba lugnt! Kram j

Ekebo sa...

Vad fint det blev. Kul idé med tapet och glasskiva. Tapeten är jätte fin helt i min smak. Kram Malin

Viola sa...

Nämen, så smart , vilken bra idé, skänken blev ju helt underbart vacker, vilka detaljer, ha en bra vecka själv, kram VIOLA

karofina sa...

bästa tipsen för men helt klart av sina vänner! :) det blidde ju skitsyggt, kunde inte bli bättre!

tapet är ju så grymt fin!

kram!

Pysselprinsessan sa...

Fint och en riktigt bra idé! Det går ju att variera i all oändlighet!
Svar: Ja, temat är inte riktigt bestämt, men det lutar nog åt prickigt tror jag! :)
Kramar

Anonym sa...

Vad kul att du kikade in och tack så jättemycket för din snälla kommentar :)

Vad jag önskar att jag hade en bärbar dator istället för denna stora kluns till dator som vi har stationerad i datarummet. Blir lite tungt och släpa den med mig in i vardagsrummet ;)

Vilken mysig blogg du har :) ska sätta mig och läsa den i lugn och ro i morgon efter jobbet.

Sov så gott!
Kram!

Anonym sa...

Oj, vad skänken blev underbart fin..
Tapeten är verkligen fin. Så smart lösning.
Kram

Stämningsfullt sa...

Hej!
De där blev ju jättefint!
Kram!

Ullis/Leva på landet sa...

Tycker att det blev jättesnyggt på skänken. Det är ju dessutom lätt att byta då om man tröttnar på tapeten. Den passar jättebra till färgen på skänken. Måste köpa mig en burk sprayfärg jag också coh testa. Har några små ljusstakar att prova på.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis