fredag 18 april 2008

Har gjort lite, lite research.

Hello!


Jag köpte ett ex av senaste "Drömhem & trädgård" idag. Där fanns ett helt reportage om en tjej som bor i en lägenhet med bara inredning från 50-talet. Hon klädde sig precis som på 50-talet dessutom. Där fick man lära sig att pastellerna hör till perioden.





På designonline.se (tror jag att det hette, kom dit via en länk någonstans) hittade jag dessa tyger som jag fastnade för:

Detta röda tyg kanske är mer 60-tal men lika härligt ändå!

Detta pion-tyget gillar jag mycket - men jag är lite skeptisk till de orange tonerna i tyget...hmm

Prickar i massor!

ROSA, ROSA, ROSA!

Fastnade för detta mönstret också

Nej, inget av detta passar nog så jag får leta vidare. Men det gav mig inspiration och det är fina tyger man blir glad av :)

Idag åkte jag och min sambo ut på en biltur. Vi hamnade ute på kusten till slut, i Lysekil. Solen sken och det har varit 13 grader som mest! Härligt, härligt. Vilken dag att ha ledigt på. Vi åt på restaurang och kikade i affärer. Vi var inne på MIX Interiör och Vackra Hem. Vilka otroligt fina och inspirerande butiker. Jag önskar att jag kunde bo i affärerna! Det blev inget handlat för jag kunde helt enkelt inte välja bland allt fint! (Behöver kanske hålla lite i pengarna också...)

Som om inte detta var nog fortsatte resan till IKEA i Göteborg. Vi skulle aldrig ha åkt för egentligen orkade vi inte detta efter så mycket inspiration, frisk luft, god mat och sol vi fick i Lysekil. Men lite shopping blev det på det stora varuhuset ändå. Mest nyttosaker.

Tips: Bilturer är aldrig fel! Man behöver inte alltid planera vart man ska heller, ibland blir det bara precis rätt!

Kramar Annika

11 kommentarer:

Rosa Hemmet sa...

Hola! Vilka giftashärliga tyger :) Jag vill ha dem allihopa, blir det för mycket kanske? :) Tack för din kommentar om min Rosa springare!

Anonym sa...

Gokväll! Jag vet precis vad du har sett garderoben. Mig kan du lita på ser du... Ha ha ! Det var en designtävlig som Elle Interiör anordnade som gällde Före/Efter ideér och tjejen som vann hade det bidraget som du är ute efter. Kika här: http://www.elleinterior.se/?id=20918&postid=11458
Ha en mysig helg! Kram Karin

::fina:: sa...

Hej Annika, vad kul att du kikade in hos mig och lämnade en kommentar! Nu har jag tittat igenom alla dina inlägg här i din blogg, alltid lika roligt närman får bläddra igenom där man aldrig varit förut. Vad fint ni fick det i köket, himla smart med kakeldekor!! Och det ska bli kul att få se och läsa mer om husvagnsprojektet, det låter som om det kommer bli jättemysig.
Ha en härlig helg!
~Josefine

AGENT 77 sa...

Tack för tipset ang soffan,jättesnällt ska kolla de!!
wow vilka tyger gilla de flesta..kramiz E

sommar-rummet sa...

Hej! Kul att du kikade in till mi. Ha det gott! KRAM

Gammalt o nytt 1:12 sa...

Vilken mysig dag ni hade, jag gillar också att åka utan mål, men händer inte så ofta nu för tiden.
Kram Irene

sommar-rummet sa...

Hej! Bestämma storleken först. Ritat ut på rutpapper först. Sen klippt bitar o lagt ut på golvet o flyttat o ändrat tills jag blev nöjd... Lycka till! KRAM

Rosa Hemmet sa...

Åh 1000 tack för dina jättesnälla ord om mitt lilla hem i rosa :) Trevlig afton. kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

ÅÅå vill med till IKEA juuuu!!!

Ha det så fint!!
Soliga lördags kramar Millan!!

Gårdsromantik sa...

Vilken härlig dag ni har haft!
Låter härligt att planlöst åka omkring. Nere hos er är ju allt så nära - säkert massor av mysiga städer och inredningsaffärer. Visst är det så att de för i tiden valde noga vilket trä som skulle användas. Måste tiita vidare - har du butik?

Kram Maud

Gårdsromantik sa...

Nu såg jag - du jobbar i möbelbutik!
Härligt då får du ju hålla på med allt det roliga men slipper ta hand om bokföring och sådana trista sysslor!

Kram Maud