onsdag 30 april 2008

Trevlig Valborg!

Här kommer några "före & efter"-bilder. Det hinns med trots att det är Valborgsmässoafton :) Jag har "pimpat" lite här hemma med att enbart byta knoppar och handtag!

För ett tag sedan fick vi ett nytt badrumsskåp - och visst, det var fräscht och bra. Det var inte det gamla. Men det behövdes något extra!
Före:

Knoppar från Indiska. Efter:
Denna hurts har jag använt mycket. Först till smink, hår och "skönhetsartiklar" i mitt rum hos mamma och pappa. Nu står den under skrivbordet med symaskinsprylar i. Efter 10 års användning var det dags för något annat. Före:
Handtag i 6-pack från Biltema. Efter:
Inte så dumt att bara gå över huset och byta några knoppar och handtag här och där. Om man tröttnar är det bara att ändra tillbaka - eller hitta nya.

Ha en trevlig kväll och ta hand om Er!

Kramar Annika

tisdag 29 april 2008

Nu har jag också blivit utmanad!

Rosa hemmet har utmanat mig att visa mitt senaste, mitt bästa och mitt sämsta inköp. Tack för inbjudan! Nu har jag funderat lite och kommit fram till dessa saker som får representera de olika kategorierna:

Senaste inköpet är tidningen Lantliv, som jag läste strax innan jobbet igår. Jag stannade bilen på en underbart fin rastplats en bit innan jobbet. Öppnade dörren och sköt bak stolen och njöt av inspirationen från tidningen på en av de första riktigt varma och sommarliknande dagarna i år. Härligt värre! På bilden finns också två ranunkler (de är inte äkta vara) som jag köpte på jobbet igår och som jag har två vaser till här hemma som de ska få pryda :)

Detta är mitt sämsta inköp...och nu undrar ni kanske varför...? När vi köpte nya sängar i julas var jag som betagen av dessa dyra, fina sängben i svarvad aluminium. Så jag valde dem, trots kostnaden, när vi beställde. När sängarna nu är på plats så syns de inte alls...för våran superpraktiska sängbänk döljer allt vad sängben heter... Men kanske i framtiden kommer de till sin fulla rätt! I vårt nya hus - som vi inte har... Det är just så´na här saker min sambo absolut inte vill att jag ska göra :)

Nu till mitt bästa köp! Min symaskin. Det var strax efter jag hade börjat jobba som anställd i ett företag istället för att vara egen som jag såg denna symaskin i ett skyltfönster. Jag hade äntligen kunnat börja spara lite pengar, för nu fick jag ju lön, så jag hade råd att själv betala denna maskin. Precis en sådan har mamma och den tycker jag är jättebra så det var inget att tveka på och jag har aldrig ångrat mig! Tänk så mycket jag har kunnat göra med hjälp av min Husqvarna från 1986. Jag köpte den begagnad. Någon hade lämnat in den för service men var inte intresserad av att ta tillbaka den och det var ju en himla tur för mig!

Jag skulle kunna visa många saker i varje kategori, utom mina sämsta inköp, men detta är ett axplock! Nu skickar jag vidare utmaningen till Design by e! Om du har lust så vore det kul att se vad en inredare har som senaste, sämsta och bästa inköp!

Hoppas på solsken imorgon också! Men mindre blåst...stackars penseér på min balkong...

Kram Annika

måndag 28 april 2008

Nya saker!

Ja, då blev det något köpt i helgen ändå. Jag hade nästan bestämt mig för att inte handla något i alla fulla affärer när det var löning. Jag skulle minsann inte vara som alla andra...men det är man ju - precis som alla andra! I alla fall denna månaden, fast nästa månad, då ska jag inte göra samma misstag igen... :)

Denna glasburk kostade ynka 5:- och hamnade i badrummet.

En blomma som doftar! Gardenia Jasminoid hette denna skönhet och den ger en härlig doft i lägenheten. Krukan med "krom-krage" passade perfekt till. "Krom-kragen" kan man sätta på en annan kruka sedan. Fönsterlampa fick ny färg i fredags - den blev svart efter att ha varit röd. Skärmen är också ny. Den var från början ljusblå men fick också bli svart och det av svarta sidenband som jag limmat runt skärmen. Sidenbanden har olika bredder. Roligt när saker hittar en ny, fin plats!

Tvålpumpen är från Jysk. Har sneglat ett par gånger på den men tyckt att 129:- varit för mycket. Men denna gången kostade den bara 50:- så det var inget att fundera över :) Den blå flaskan i bakgrunden köpte jag i Antikladan för 25:- och den står också i badrummet.

Den här kronan är från Antikladan som jag besökte igår och som ni fick se i förra inlägget. Den är underbar i formen och jag gillar att den är ganska stor! Men jag tror att den kommer att få en "royal make-over" och bli vit! Det kommer passa jättefint till denna krona!

Tidigare i en affär i ett köpcentra under gårdagen hamnade också en doftpåse i shoppingkassen. Så härligt när det luktar gott i badrummet!

Nu måste jag ta en paus i shoppandet och fokusera på den tråkiga husvagnsdynan som ligger i lilla rummet och bara vägrar sy ihop sig själv!!! Tänk om jag bara fick gjort det så jag kunde lägga det bakom mig. Men jag har STORA problem med att avsluta projekt. Det är som en mental blockering och vissa saker går bara inte att tvinga sig till att göra. Men oftast kommer en energi-pust och det blir klart. Fast inte allt...inte husvagnsdynan... Undrar om det är det att den är lite knepig att få ihop? Att jag är rädd att det ska bli fel? Att jag ska få sprätta upp och göra om?

Mental istid...

Ha det jättebra och slutför Era projekt!

Massor av kramar Annika

söndag 27 april 2008

Jag klev rakt in i himlen idag!

Nu ska jag berätta om den mest förtrollande butik någonsin! Jag tänkte på riktigt när jag tog de första stegen in genom en tung dörr till en lada: "Jag är i himlen!" Det är helt sant, jag var överväldigad av alla fina saker som mötte mig innanför dörren. Sedan tänkte jag: "Var är min kamera?". Den låg förstås kvar i bilen men jag frågade om jag fick fota till min blogg, då jag vet att alla Ni beundrare av den gamla charmen, skulle ha velat se detta. Det var helt okej att ta kort, han tyckte att det var roligt att jag ville lägga ut bilder på min blogg. Så mina steg tog mig in i en tidsmaskin som bara fortsatte till ytterligare ett nytt rum, och ett nytt, och ett nytt...

Dessa bilder kommer inte att ersätta min upplevelse eller göra denna butik rättvisa. Men åk gärna dit om Ni har möjlighet och tid! Ni kommer att behöva vara där hela dagen för att hinna se allt det som fanns i denna Antiklada!

Detta är vad som mötte mig i entrén:


Lite längre in dessa fina mönster!



Detta silvriga glänste så fint och stolen är ju bara såå snygg!


Dörrar, klocka, barnvagn, fågelbur och mycket mer.



Denna soffan stod lite undangömd. Men så fin och så spännande den ser ut. Som tre stolar bredvid varann.




Vackert!



Det fanns även en avdelning för dem som gillar 50-talet och dess charm. Tyckte den delen var jättefin också! Skulle vilja ha ett sådant tallriksställ. Romantiskt!
Tänk att få ha en sådan här i trädgården! Sommaren skulle bli ännu somrigare :)

Här fanns all slags inredning - båda gammalt och nytt. Och några inköp blev det. Ska visa dem i nästa inlägg.

För mer information och inspiration gå till http://www.johanengbergsantik.com/ Hoppas att han tycker om inlägget! Tack för att jag fick titta in hos Dig och för att jag fick ta några foton i din butik! Jag kommer tillbaka!



Trevlig vecka allihopa!
Kramar Annika



fredag 25 april 2008

Till sist...

...kommer bilderna på det flätade mönstret. Som tidigare trodde jag att jag inte skulle hitta något bra till detta tema heller men så öppnar man ögonen lite till och de finaste mönstren bara dyker upp av sig själva :)

Som den här lampan - Nystan XL - så vackert flätad i vitt!

Eller den här härliga pläden som faktiskt har silvertrådar inflätade också! Kudden och pläden kommer från Au Maison som gör den ena vackra kudden efter den andra!

En "bur" till blockljuset. Fin dekoration i uterummet eller utomhus i trädgården. Från Affari.

Och så naturligtvis en flätad korg. Denna har jag sprejat med silverfärg och två av dessa har jag i min bokhylla Expedit från IKEA som ni kunde skymta i tidigare inlägg.De 3 första bilderna är tagna på mitt jobb. Så fint har jag det på dagarna! Den sista bilden är från den "Dicksonska våningen". Och från den kommer fler fina bilder inom kort!

Ta hand om Er och ha en härlig helg!

Kramar Annika

torsdag 24 april 2008

Rutan rules!

Nu kör vi lite rutigt idag :)

Duken är inköpt på Ullared. Tyvärr har den inte blivit struken, det är absolut inte min favoritsyssla. Så jag har intalat mig själv att det är fint med skrynkliga dukar :)

Den här duken är också skrynklig... Den kommer från Himla tillsammans med 4 randiga servetter. Snapsflaska och glas från min gamlamormors hem.

Det här är tapeten i vårt sovrum. Det är en fondtapet och rutorna skimrar fint i ljuset.

Hyllan Expedit från IKEA var mitt och sambons allra första gemensamma möbelinköp. Den är snygg men inte praktiskt, enligt mig. I den har vi satt in vinställ som är silversprejat. Bakom hyllan hänger ett svart/vitt tyg och luckor har satts in. Efter de kompletteringarna blev den riktigt fin! Men det är tänkt att bli svart tyg bakom nästa gång för att lugna ner intrycket lite.

Två favoritsysslor syns på bilder över: läsa inredningstidningar och ta ett glas rött vin till det :) det gjordes igår kväll. Mysigt!

Ha en riktigt solig dag! Nu är det dags för jobb igen.

Kramar Annika

onsdag 23 april 2008

Nu är det dags för blommigt!

Idag är det den blommiga dagen! Trevligt!
Här har jag plockat ut några av mina blommiga favoriter:

Två tavlor inhandlade på semester i somras. Man kunde ju inte göra så mycket annat än shoppa när det var så dåligt väder. Men det gör inget när man hittar saker man tycker om och till halva priset dessutom!

Det här är ett möbeltyg som säljs av ett företag som är samägt med möbelbutiken jag jobbar i. De finns i samma lokaler som vår butik och det här tyget är deras egna. Det heter Bouquet och finns i fler färger. Blom-mönstret är så diskret och vackert tycker jag. Funderar på att sy dynor av detta till balkongen.

Väggljusstakar från min morfars hem. Funderade på att spreja dem vita... vet inte...

Rosen från mammas vardagsrum. Jag sparade sista biten av tapeterna och gjorde två tavlor av den. Lyckat!

Detta var min lilla blomsteräng! Imorgon är det nya tag med nytt tema!

Vi ses! Kram kram

Låtsas som det är tisdag...

Hej igen!


Nu har jag köpt en ny kamera och jag valde samma märke fast nyare så det skulle bli riktigt lätt att använda den. Samma menyer och samma program i datorn. Canon!





Nu till det prickiga temat som egentligen skulle presenteras igår. I detta inlägg låtsas jag att det är tisdag helt enkelt.
Servetter från IKEA i ett brödfat från Sia. Fatet var egentligen som gjort för servetter.

En ny kruka på balkongen i plåt med prickar på. Hittade det hemma hos mamma i källaren. Billigare än på loppis :)

Högtalare till min stereo. En modell som vann designpris för många år sedan. Den förtjänade att vinna, jag tycker verkligen om utformningen av dessa "stora prickar".

Här är duken jag köpte på min loppisrunda för några veckor sedan. Mörkblå prickar och en fin bomullsspets runt hela duken. Papptallrikarna i samma färger köpte jag på IKEA och skeden hade min sambo sedan tidigare, tillsammans med knivar och gafflar i samma stuk. Också två prickar därpå!

Några fräknar (prickar på näsan) har jag inte hunnit få än i år men de kommer senare - efter många härliga soltimmar på balkongen!

Kramar Annika

måndag 21 april 2008

Mönstervecka!

Hej!


Jag har ju aldrig gjort lumpen så det här är det närmaste att "mönstra" som jag kommer... ;)


Hos Mamma Millan kan man läsa om mönsterveckan som börjar idag. Och idag är det randigt som gäller. Mitt bidrag är ett tyg som jag hittade i gömmorna hos min mormor. Tyget är något som hennes mamma sparat och jag tror att det varit på någon madrass från förr. Det är otroligt slitstarkt och vackert. Man kan köpa nya tyger i liknande mönster och färger men inget är ju bättre än den äkta, varma känslan - eller hur?


Så detta är mitt randiga bidrag!


Det blev en kudde av tyget och det finns tyg kvar så kanske blir det fler. Dessutom finns ett röd/vit-randigt tyg som mamma sydde kläder av till mig när jag var liten. Också detta blev en kudde - såklart till husvagnen :)

Häng på Mönsterveckan!

Kramar Annika

söndag 20 april 2008

En underbar dag till!

Hej alla!


Min kamera är fortfarande inte i tjänst... Den har ju verkligen blivit en viktig del i min vardag nu när jag har en blogg! Så jag får nog bita i det sura pengaäpplet och köpa en ny. Fast jag har sett att det finns rosa och gröna kameror nu så förhoppningsvis kommer det inte att kännas så tungt :) Ni därute kanske har några förslag på bra och prisvärda kameror?


Men jag tänkte visa mitt nästa projekt. Jag har inte börjat på det än och det är inte så stort. Jag tänker sy några av dessa fräcka brödkorgar:

Man kan ju göra dessa korgar till förvaring i badrum, på sminkbordet, i köket, hänga på väggen i hallen osv osv. Tänk alla färgkombinationer! Man kan göra dem i vaxduk t ex. Olika tyger utanpå och på insidan - ja, jag blev helt till mig när jag kom på detta! Blir säkert en del till husvagnen också då man kan trycka ihop dem och de tar ingen plats alls!

Sedan såg jag att de fanns till växter också!

Denna klädhängare fanns också på designonline. Tänkte på bloggen Vit Stjärna. Men också på alla ställen jag gärna skulle ha en sådan här hängare :)

Idag har jag varit ute på balkongen och fixat. Jag har ställt dit en trädgårdssoffa och planterat en Klematis som jag hoppas kommer att överleva, för just nu ser det inte ljust ut. Den är inte ny utan blev räddad undan en säker död, som mamma sa, när mormors gamla trädgård gjordes om. Jag hittade också en gammal trälåda hos mor och far. Den har gammalt tryck på och kommer säkert till användning här, vet inte vart än bara. Det är så fint därute nu så kameran måste inhandlas snart.

Hoppas att Ni har haft lika strålande väder som vi - ca 14 grader som mest. Kändes äntligen som sommar!

Kramar Annika

fredag 18 april 2008

Har gjort lite, lite research.

Hello!


Jag köpte ett ex av senaste "Drömhem & trädgård" idag. Där fanns ett helt reportage om en tjej som bor i en lägenhet med bara inredning från 50-talet. Hon klädde sig precis som på 50-talet dessutom. Där fick man lära sig att pastellerna hör till perioden.





På designonline.se (tror jag att det hette, kom dit via en länk någonstans) hittade jag dessa tyger som jag fastnade för:

Detta röda tyg kanske är mer 60-tal men lika härligt ändå!

Detta pion-tyget gillar jag mycket - men jag är lite skeptisk till de orange tonerna i tyget...hmm

Prickar i massor!

ROSA, ROSA, ROSA!

Fastnade för detta mönstret också

Nej, inget av detta passar nog så jag får leta vidare. Men det gav mig inspiration och det är fina tyger man blir glad av :)

Idag åkte jag och min sambo ut på en biltur. Vi hamnade ute på kusten till slut, i Lysekil. Solen sken och det har varit 13 grader som mest! Härligt, härligt. Vilken dag att ha ledigt på. Vi åt på restaurang och kikade i affärer. Vi var inne på MIX Interiör och Vackra Hem. Vilka otroligt fina och inspirerande butiker. Jag önskar att jag kunde bo i affärerna! Det blev inget handlat för jag kunde helt enkelt inte välja bland allt fint! (Behöver kanske hålla lite i pengarna också...)

Som om inte detta var nog fortsatte resan till IKEA i Göteborg. Vi skulle aldrig ha åkt för egentligen orkade vi inte detta efter så mycket inspiration, frisk luft, god mat och sol vi fick i Lysekil. Men lite shopping blev det på det stora varuhuset ändå. Mest nyttosaker.

Tips: Bilturer är aldrig fel! Man behöver inte alltid planera vart man ska heller, ibland blir det bara precis rätt!

Kramar Annika

torsdag 17 april 2008

With a smile!

Hej igen!
Igår shoppades det lite på väg till jobbet :) Jag var ute i god tid så jag stannade till på Jysk. Behövde ett lakan till husvagnen men jag köpte även dessa tre fina plåtburkar! De kommer att passa bra i köket.


Jag tänkte att jag skulle försöka hitta ett tyg med något härligt 50-talsmönster i ljusa pastellfärger till köket. Kan ju inte så mycket om vad som hör till 50-talet så först får det bli lite research. Jag tar tacksamt emot förslag! Men vad jag förstått så kom de starkare färgerna på 60-talet. Eller?
Sedan måste jag se mig om efter en ny kamera för vår har gått med i den stora vårdstrejken! Bilderna blir bara mörka eller svarta...
Hoppas solen skiner på Er idag!
Kramar A

tisdag 15 april 2008

Min nya hissgardin!

Hejsan!
Kolla in min nya hissgardin som jag sydde igår kväll! Jag hittade tyget häromdagen för 20:-/m. Visste inte riktigt vad jag skulle ha det till mer än att det skulle bli några slags gardiner. Och sedan har jag funderat på ett göra en hissgardin men jag hade inte bestämt modell. Så det blev den enklaste modellen och jag är såååå nöjd! T.o.m sambon tycker den är fin!

Här ser man mönstret i tyget bättre. Visst är det fint?

Sedan har jag flyttat om lite i fönstret. Man kan ju liksom inte låta bli :) Här passade de nya loppisfynden perfekt och även min krona med "hjärtan på tråd".

Nu ska jag kolla runt på lite andra bloggar och fundera på nya projekt som jag kan visa Er! Sambon fick skruva lite i väggen idag igen... ny hylla uppe :) Ska fixa till den först innan den läggs ut på bild här.

Ha en bra kväll! Kramar Annika