onsdag 9 juni 2010

Plast på tapeten

Hej hej!
Mamma & pappa har bestämt sig för att sätta in ny våtrumstapet i badrummet. Och jag blev positivt överraskad när jag såg utbudet av mönster att välja på. Jag trodde bara att det fanns löv, snäckor och små blommor... Nu kan man göra fondväggar också! Men mamma valde den här på alla väggar - som ser ut som trendigt kakel: På golvet blev det en orientaliskt inspirerad, ljusgrå matta. Efter "vissa" påtryckningar från mitt håll :) Jag tyckte det blev bra tillsammans. Hårt möter mjuka former. Till den här basen är det just nu petrol-färgade handdukar som ska pigga upp badrummet. En plastmatta är ju faktiskt varmare och mjukare att gå på än klinkers, även om det finns golvvärme. Och en våtrumsmatta kostar mindre än halva priset mot vad ett helkaklat badrum kostar. Och det är inga fogar att hålla rena :) Me like! Don´t get me wrong - jag gillar verkligen källaren med all klinkers och kakel, men jag vill göra något annat till då vi tar tag i lilla toaletten på markplan. Variation är bra!

Nu är mer än halva veckan gjord!
Kram Annika

6 kommentarer:

Grodmamman sa...

Blev också överraskad när grannen gjorde om sitt badrum med våtrumstapet. Trodde också att de bara fanns sådana som du räknar upp!:)
Riktigt snyggt och som du säger, inga fogar att hålla rena!:)
Kram

Hemma hos Razzel sa...

Kul att inte alla gör likadant! Håller med om att ett "plastbadrum" är betydligt lättare att hålla fräscht!
Min halvrenovering i vintras gav att jag fick lite av varje. Behöll plastmattan på golvet och kaklade en och en halv vägg ; )

Ullis/Leva på landet sa...

Har också bara trott att det var så där gräsliga mönster på våtrumstapeterna, men det låter ju toppen att det finns så mycket annat. För här börjar det bli dags att fixa ett badrum.
Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Fröken Fräken sa...

När mina föräldrar skulle renovera badrummet, och detta var ändå inte på 80-talet, så fanns typ terracotta eller rosafärgade klinker. Det ville de inte ha då då blev det grå matta och en mosaikmönstrad våtrumstapet och det blev jätefint. Så visst är det så att man måste inte ha kakel! Kan ju var bra med våtrumstapet om man har sneda väggar och vinklar för då kan det se konstigt ut med kakel också..

Huset på kullen sa...

Ja det var ju ursnyggt. Det har väl gått framåt vad gäller våtrumstapeter och mattor också. Det blir ju inte lika kallt som klinkers, om man nu inte har golvvärme.

Ha en bra dag! Kram Linda

Unknown sa...

Snyggt! Jag trodde inte heller att det fanns SÅ fina våtrumstapeter! Varför göra som de flesta? ☺ Håller med dig: variation ä bra! Ha det så gott. Kram Lenita