söndag 31 januari 2010

Huvudsaken

Hej!

Jag ska visa vår huvudgavel i sovrummet, lite bättre. Den har haft två olika utseenden. Men det jag alltid tyckt om med den är att det är ruffa, vitmålade brädor och att den inte är "perfekt".

Vi har gjort den själva med hjälp av två reglar på baksidan som är sågade så att de lutar lite, lite bakåt. Sedan skruvades brädorna på och allt målades. Såhär ser den ut idag, med brädorna sittandes sida vid sida och ett fack för glasögon, fjärrkontroller m.m.

Det här är en bild från vår lägenhet och såhär så huvudgaveln ut från början. Anledningen till att vi gjorde en själva var inte bara för att det naturligtvis blir väldigt mycket billigare utan för att vi hade så breda sängar. Marcus hade en som var 120 cm och min var 105 cm bred så det fanns inga alternativ... Nu har vi två sängar som är 90 cm vardera och har minskat ner den.
Ursäkta den obäddade sängen på andra bilden... :)
Ha en skön söndagkväll!
Kram Annika

6 kommentarer:

Grodmamman sa...

Sedan är det väl kul att ha en sänggavel som ingen annan har!;)
Det är super skönt att rensa! Har idag strykt och hängt in kläderna i klädkammaren och bara njutit av att det är ordning där inne!:)
Kram

Ullis/Leva på landet sa...

Tycker att den är jättefin. Kul med något man gjort själv.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Livet på Marbogården sa...

Jättefin, vi har själva funderat på att göra en egen. Kanon att hitta lite tips och ideér.

Lina sa...

Hej!
Jätte snygg sänggavel! jag drömmer om en hel vägg med vitmålad råspont i sovrummet. Lite som a la Ernst! =) Maken är inte med på detta, ännu =)

Må så gott & ha en fortsatt bra vecka! Kram, Lina

Huset vid ån sa...

Den ser jättefin ut! Du undrade om fågelholkarna, dom kommer från ett danskt företag som heter Ib. Larsen som du kanske känner till....Må så gott! Kram Therese

Fröken Fräken sa...

Här är det hemmafixad sänggavel som gäller också, så att man kan få precis de mått man vill ha! Och så gillar jag inte sängar med gavel vid fotndan vilket de flesta man köper har. Mennu skulle jag vilja ha en brädgavel som er.. kanske en plan för sommaren?!