måndag 20 april 2009

Nu är det vårt växthus!

Igår hade vi en helt underbar dag! Växthuset på vår tomt fick sig en rejäl uppfräschning. Härinne hade jorden förvandlats till damm, det fanns ingen näring kvar alls. Vinrankan har jag inte tagit hand om alls så den plockade jag helt bort. Glaset har tvättats med fönsterputs och högtryckstvätt och två skottkärror med grus skyfflades in. På gruset lade vi in betongplattor som vi hade kvar efter dräneringen av huset. De låg tidigare vid husgrunden men nu är de återvunna som golv i växthuset. Tanken är att jag ska plantera i krukor därinne istället.
Två gamla trädgårdsstolar har jag ställt in som dekoration.
Nu är det mer ett växthus som passar oss.
Ja, nu är det bara att fylla på med dekoration, växter och blommor. Undrar vad jag ska hitta på? För just nu ser det lite tomt ut. Men det är ordning och reda och rent och snyggt.
Under dagen hanns också med en sväng i naturen med korvgrillning och promenad. Det kändes så skönt på kvällen efter att ha varit ute och grejat hela dagen :)
Kram kram A

6 kommentarer:

Gammalt o nytt sa...

Kommer att bli kanon fint!!
Min dröm är ett växthus...av gamla fönster.
Ha en skön måndag/Kram

Irene

Grodmamman sa...

Ett växthus ska ju inredas så att man trivs själv! Jag hade också bara planterat i krukor, är ingen trädgårdsmänniska, men skulle gärna sitta där bland lite växter och njuta med en god bok!:)
Här skulle jag behöva rensa lite i häcken, men det får bli en annan dag!
Kram

Ekebo sa...

Härligt med ett växthus det står högt på min önskelista just nu. Jag hade ett tidigare som var gjort av gamla fönster men tyvärr blåste det sönder en blåsig vinterdag för två år sedan. Låter som ni hade en skön dag i går kram på dig. Malin

Pysselprinsessan sa...

Åh vad härligt med ett eget växthus! Det kommer att bli superfint med bara krukor stället! :)
Kramar

chokladblomma sa...

Blir jättebra!! Ska tydligen vara lättare att hålla bort ohyra m.m. när man har växterna i krukor. Ytterligare ett argument till det du har gjort!
Ha det gott!
Kram

Huset på kullen sa...

Åhh...vad mysigt med ett växthus, det kommer att bli jättefint. Det kanske man får ta och skaffa sig ett framöver.

Kram