söndag 31 oktober 2010

Som att vrida klockan tillbaka!

Hej vänner!
Har ni kommit ihåg att vrida klockan tillbaka en timme idag? För mig gick det smärtfritt med tidsförändringen, tack och lov. Jag har ju jobbat idag och det hade inte varit roligt att kommit en timme för tidigt till jobbet! ;)

En annan sak som har varit som att vrida klockan tillbaka är renoveringen vårt vardagsrum, och att vi hittade mer gammalt plankgolv. Och nu ser vi fram emot att få det slipat i veckan. Snickaren kommer tillbaka för att hjälpa oss. Eftersom furu är ett mjukt träslag och vi aldrig slipat golv förut känns det dumt att chansa, just i vardagsrummet där man är så mycket. Efter slipningen tänkte jag hitta någon fin vit bets att lägga på golvet. Har tänkt mig ganska mycket vitt men inte helt täckande som med vanlig golvfärg.
Så här ser rummet ut nu när limträbalken kommit upp i taket:

Här går murstocken upp genom rummet. Den kommer vi att måla vit eftersom vi i framtiden vill sätta in någon slags kamin i rummet.

Här ser ni fönstret som vetter ut mot framsidan på huset och vardagrummets numera enda ingång från hallen. Tidigare kunde man även gå in från köket men inte nu längre.

Tapeten har vi så gott som bestämt oss för, och valet föll på härliga Sandberg´s tapeter. Det känns som att det är gedigen tapet med klassiska mönster som passar husets karaktär. Kollektionen heter Magnus och mönstret kallas Lisen. Och det kommer att bli blå och mörkt blå ränder.

Men innan tapeten kommer upp ska det målas fönster, limträbalk och regel, måla lite på elementen, spacklas och slipas och fixas med golv. Jo, lister runt dörren och dörrkarmen också... Men nya taklister och golvlister kan jag lova att vi köper färdigmålade!!!

Take care!

Kram Annika

3 kommentarer:

Grodmamman sa...

Ska bli kul att se slutresultatet sedan! Tråkigt med allt underarbete, men det är ju viktigt för att få ett bra slutresultat. Så att man slipper göra som maken och göra om det senare!;)
Kram

Unknown sa...

Går framåt där ser jag! Så spännande! Ha det så gott. Kram Lenita

Klipphöjden3 sa...

Riktiga träolv är oslagbara! Ska bli spännande att se slutresultatet. Underarbetet är ju tyvärr a och o. :)
/Veronica