tisdag 11 november 2008

Källararbete och diskduk

Jag är fortfarande inte bra från min förkylning men jag jobbar som vanligt ändå. Idag och imorgon är jag ledigt från jobbet så dessa dagar ska jag greja mer i källaren. Det är inget kul att visa här på bloggen, det är bara sten, sand, damm och gångar grävda i golven för avloppsrören. Ni har redan fått se lite och det blir inte vackrare än så :)

Jag kör i alla fall med diverse maskiner för att knacka hål på betong och puts för att sedan samla i hinkar och bära ut på gården. Här är det ingen skillnad på manligt och kvinnligt, inte!
Med denna tar man lite mindre grejer:

Och med denna, som min pappa demonstrerar, tar man de stora grejerna:

Nu över till något finare:
Jag tänkte visa en ny diskduk som jag har provat. Den kommer från Ekelunds väveri och går att använda lääänge. Man kan koka den, mikra den, köra den i diskmaskinen och tvätta den i 95 grader för att få den helt bakteriefri och använda den igen. Och de är snygga!

Den här har jag valt, den heter "NITTIOFEM":

Här är en julvariant som heter "TINDRA":

Så skönt att slippa de gamla vanliga disktrasorna och så är det bra för naturen. Det finns en hel del fler motiv att välja på och de är bra till en massa andra saker också. Säljaren förklarade t ex att han har dem till aluminiumfälgarna på bilen! Min kollega tänkte ha en till golfklubborna!

Nu ska jag fortsätta kika runt hos er, jag går ner i källaren och kör mer sedan. När man är förkyld orkar man ju inte så länge innan man måste vila :)

Kram Annika

10 kommentarer:

Grodmamman sa...

Duktig du är som fixar sådana där maskiner! Här vågar jag inte ens använda skruvdragaren utan skruvar för hand!=)
Fina diskdukar du köpt också.
Kram

Familjen Fredriksson sa...

Fin diskduk! Vi har ju inte så långt till Ekelunds i Horred så kanske man får ta sig en tur dit då =)
Jo vi ska flytta till ett hus som är 1,5 år gammalt. Nytt för oss, men familjen som lät bygga det har ju bott där i 1,5 år, så sprillan nytt är det inte, men näääästan =) Ha en trevlig Tisadg!
//maria

Kallholmen sa...

oj oj Annika jag avundas dig icke!
Det är många år sedan vi bilade badrummet och jag vill inte göra om det.
Men tänk vad kul när det blir klart.
Jag har växbo lins disktrasor dom är också fina.

Viola sa...

Hejsan, här var det grovgöra vill jag lova och förkylningen blir väl inte bättre utav detta. Här är en som sjuknat om igen, hann bara hem från London och så kom det som ett brev på posten igen, halsont och huvudvärk, men här blir det att bita ihop och jobba. Ha det så bra och krya på dig, kram VIOLAN

Rosa Hemmet sa...

Tjo! Här har det hänt en hel del sedan mitt senaste besök! snygg den blev din hjärtliga tavla :) Smarta trasor, de låter ju riktigt praktiska när de håller tvätt efter tvätt! Miljön är bra att tänka på, det borde vi alla göra lite mera :) Ha det fint tjejen!

chokladblomma sa...

Vad duktig du är som bilar golv!
Krya på dig!
Kram

Ullis/Leva på landet sa...

Du är duktig som fixar sådant jobb som du gör i källaren. Tack för tipset om disktrasorna. Får spana efter dem, verkar ju jättebra.

Ha det bra!
Kram Ullis

Inspiration i vitt sa...

Vad härlig du är som inte gör nån skillnad på manligt och kvinligt, önskar att jag kunde använda sådana där maskiner så att jag slapp tjata på min man om allt som ska göras.

Disktrasorna var ju för fräna.

Gamla bilder har jag sparat på länge och mycket av dom hittar jag på nätet eller använder mig av gamla vykort.
Kram på dig/ingela.

Ekebo sa...

Roliga disktrasor. Vad duktiga ni är som sliter så, för oss är det mesta TV känns det som.

Kram Malin

Anna sa...

vilken fin blogg...
Jag kikar in igen
Ha de!!!