tisdag 10 augusti 2010

Optimist-pi

Hej hej!

När man flyttar till ett hus som man ska renovera och man börjar planera och greja så tror man inte att saker kan ta så lång tid som de faktiskt gör... Det tog t.ex 2 år att ta bort plasmattan i källartrappan. Det trodde jag inte när jag skulle måla väggarna där och jag inte brydde mig om att täcka över trappan. Den skulle ju ändå snart göras i ordning. *yeah, right!* Vi tittade länge på mitt färgspill innan det blev någon ordning.

Samma sak var det med vår lilla trappa. När vi dränerade var vi inte noga med trappan som var tidigare. Så den åkte bort i rykande fart! En ny fixar man väl snabbt!?! Ja, om man kallar 2 år snabbt...

Detta "arrangemang" har fått duga tidigare:

In the process of making it:

Inget mer "hoppande" ut från denna dörr. Man kanske t.o.m kan sitta här och dricka te vid fint väder :)


Vi har faktiskt väntat med trapporna lite medvetet också då vi inte vill att hantverkare och släpandet upp och ner av klinkers och sådan´t ska förstöra. Men visst har man längtat!

Och en stor eloge till Marcus som har gjort trappan!!! Du är bäst och du klarar allt! *PUSS*

Kram Annika

PS. Multiplicera alltid tiden du tror att ett projekt kommer att ta med 3,14. S.k "optimist-pi".

7 kommentarer:

Grodmamman sa...

Fin trappa han gjort! Går säkerligen jätte bra att ta en kopp te där!:)
Gillade optimist-pi!:) Det stämmer så himla bra.
Kram

::fina:: sa...

Så fint ni har det! Han är verkligen duktig, din Marcus! Ja, saker tar verkligen längre tid än man tror, jag är en sann tidsoptimist!

Unknown sa...

☺ känner igen det där! Vissa projekt tar år... Men trappan blev ju hur fin som helst! Ha det gott. Ps. önskar att jag kunna skicka en bit av kakan.. men men.. ☺ Kram Lenita

Lina sa...

Hej!
Tusen tack snälla du för awarden! Den får jag ta tag i senare i veckan! Kul att läsa lite mer om dig!

Känner igen de där med saker som man tror att man ska ta tag i bums...vi har bott i huset i 6 år nu, drygt och vi har saker kvar som vi trodde vi skulle fixa bums... =)

Fina trappor både ute och inne! Mattorna i källartrappan var ju så snygga!!!!

Må så gott, KRAM, Lina

Vårt hem på landet sa...

Jag kan bara hålla med! Så är det verkligen! När vi var på visningen av vårt hus så tänkte man att det är bara att måla lite här och måla lite där så är det klart, men allting tar, av nån anledning, sån tid!

Fin blev trappen iaf!

Kram, Emma

Huset på kullen sa...

Håller med, allt tar sååå mycket tid än vad man tror. När man väl kommer vara klar med det man tänk göra så är det man gjorde först omodernt. Då är det bara att börja om igen ;)

Vi målade våra bord med en oljebaserad grundfärg och sedan två lager vattenbaserad färg. Har slängt burkarna så jag kommer inte ihåg exakt vilken färg det var. Svårt det där med målning, jag kan egentligen inget om sånt :)

Jag jobbar som revisorsassistent på en revisionsbyrå. Börjar tröttna på det så jag hoppas att det dyker upp ngt annat att söka snart..

Kram Linda

Ullis/Leva på landet sa...

Visst är det så att allt tar mycket längre tid än man tror. Håller med dig om att det där med optimist-pi stämmer så bra. Trappen blev ju jättebra där.
Ha en bra helg!
Kram Ullis