söndag 17 juli 2011

Altan á la Marcus

Hej!


Min jätteduktiga sambo har byggt en stor, härlig altan på vårt hus. Den stod klar i början av juni. Den ska dock kläs in nedtill men den är mer än funktionsduglig redan nu. Och det är UNDERBART att kunna knalla ut barfota och vara i solen och ha allt i huset nära.

Välkommen upp för trappan!


Här har vi nu suttit många gånger och ätit utomhus. Och vi har gott om plats - hela 27 kvm!


Altanen sträcker sig runt hörnet på huset så att vi kan vara där hela dagen och ha full sol jämt. Här står just nu våra antik-fyndade solstolar som kan fällas på i rygg och under benen. Här hamnar man ofta med en inredningstidning eller en bok. Timmarna bara flyger iväg när man har det bra :)



Vi har valt att ha en ganska rejäl överliggare på staketet för att kunna använda det lite som avställningsyta. Ett glas står bra där!


Staketet gjordes enligt principen "en bred - två smala" i mönstret. Vi tycker att det är snyggt och det känns som att det passade här.


Just nu är altanen inte behandlad med något alls eftersom det tryckimpregnerade ska torka ordentligt. Kanske kommer utseendet att ändras med någon fin lasyr, men inte än på ett tag.


Marcus har lagt ner mycket tid på att lägga upp arbetet med altanen och räknat noggrannt på hur mycket material som skulle behövas. Tack vare det har själva bygget gått på 2-3 veckor och han har gjort det mesta själv. Första dagen var svärfar med, när de stora delarna i stommen skulle på plats. Annars har Marcus byggt på egen hand!


Så nu är resten av utesäsongen räddad - det är det här man har längtat efter långt innan man ens skaffade hus!


Kram Annika

7 kommentarer:

Grodmamman sa...

Härligt med en så stor altan! Har full förståelse för att man gärna hamnar i de där fina solstolarna!:)
Min make brukar snickra det mesta här hemma också och jag kan ju säga att han blivit mycket duktig med åren!:)
Kram

::fina:: sa...

Wow så fint och vad härligt det ser ut. Förstår att ni njuter, vi kan längta efter ett hus och trädgård så vi kan dö. Vi sparar för fullt! Jätteduktigt av Marcus, han ska sträcka på sig av stolthet!

Blogg by Maliin Stoor sa...

Det är så bäst med stora "uterum".. enkelt att bara gå ut och njuta!

Fin fint!



Maliin

Lina sa...

Hej!
Oh, vilken härlig altan! De är nog de bästa med vårt hus, även att den är liten, men altan med utgång via köket, så himla gott! Hoppas på en ny och något större altan till nästa sommar när vårt lilla hus förhoppningsvis ska bli lite större! =)

Må så gott & ha en fortsatt skön sommar! Kram, Lina

Ullis/Leva på landet sa...

Vilken fin altan ni har fått. Härligt att ha en så stor och att man kan få sol hela dagen också. Visst är det bra när ens andra hälft kan gör så mycket själv.

Önskar dig en trevlig helg!
Kram Ullis

Fröken Fräken sa...

Härligt! Hoppas verkligen att ni nu har tur med vädret och kan njuta av många soliga dagar där. Jag skulle verkligen inte ha något emot en utbyggnad av min balkong till en riktigt stor altan...

C De-sign sa...

Grattis till din fina altan....(och till din man som är så duktig...) Underbart att kunna sitta ute och njuta.... Du har vunnit en lavendelstav! GRATTIS, maila mig namn o adress så kommer den med posten! Önskar dig en skön sommarvecka! KRAM fr C