söndag 15 januari 2012

Juni´s rum

Hej hej!

Under helgerna har vi (läs: Marcus) renoverat lilla sovrummet så att det ska passa en liten tjej! Det blev rosa, vitt - stjärnor och ränder. Jag har längtat efter att få använda någon av mönstren ur Boråstapeters kollektion New Classic och den som väntar på något gott...

Än så länge ska hon inte sova härinne, inte på lääänge för hon ska sova gott bredvid mamma! Så i väntan på den dagen står här en vanlig säng:

En ny garderob är inhandlad från Ikea. Den heter Hensvik:

Den fick randig tapet på insidan (har alltid velat göra så):


I bokhyllan samlas nu alla Juni´s presenter. Så skönt att ha ett ställe för allt och kunna se dem. Annars låg de utspridda i huset eller i kassar.

Klänningen från Juni´s namnkalas. Så fin att den får hänga framme:

Tavlor med motiv av Elsa Beskow. Bilderna är köpta från Ellis Corner. Vi har Juli för det är då Juni är född (vi kommer få leva med kommentarer angående detta :) ) och vi har Augusti för då är jag och Marcus födda.


Fina, vita bokstäver på plats i fönstret:


Ett hjärta hänger på dörren till sidovinden:


På golvet blev det vit plastmatta. Hittade en stuv i perfekt storlek. Det finns visserligen fint trägolv i hela huset men att slipa golvet var just nu var övermäktigt. Och i framtiden blir det nog en ny planslösning på övervåningen för att få mer sovrum så det kändes onödigt att lägga ner den tiden just nu. Men sen kommer säkert golvet att få komma fram!


Kram Annika

4 kommentarer:

Grodmamman sa...

Fint ni gjort det!
Vi har inte haft växa-sängar eller juniorsängar till våra barn utan köpt vanliga sängar som fått ligga direkt på golvet utan ben det första. Perfekt också att som vuxen kunna ligga bredvid och läsa eller bara mysa.
Kram

::fina:: sa...

Så sött! Vad roligt att få inreda ett riktigt tjejrum! Där kommer hon säkert trivas när det är dags, och snart kan hon ju i alla fall ah det som lekrum! Kram, Josefine

Ulle sa...

Vad duktig du är Annika, som taget ur en inredningstidning:)

Ett hem på landet sa...

Så fint Junis rum är inrett. Gillar den platsbyggda bokhyllan. Vår lilla E är också född i juli 2012.
KRAM