söndag 1 januari 2012

Namnkalas

Hej!


När Juni var precis 4 månader gammal hade vi ett namnkalas för henne. Vi beställde inbjudningskort från ett tryckeri och kunde använda bilder som min duktiga kusin tagit med sin proffskamera!

Vi hyrde bygdegården i närheten, en charmig gammal skola med mycket gamla anor - lagom stor dessutom, och bjöd på fikabuffé, tårta och kaffe.


Då ingen av oss ville hålla i någon ceremoni så hade vi helt enkelt ingen. Jag hälsade bara alla välkomna och förklarade just att vi inte kommer att ha någon ceremoni utan vi tänker på detta som ett födelsedagskalas.


Det vi hade gjort var ett "info-blad" med 2 vikta A4, där vi skrev om vart och ett av namnen vi valt till henne, vad det betydde, hur vanliga de var och hur många som fått dem. Vi skrev också om hennes faddrar och varför vi valt dem. Till faddrarna skrev vi också egna fadderbrev som ett slags bevis på att de blivit valda. Och som ett minne för livet.

En dikt stod också med. Dessa blad låg på borden och fritt att ta med hem om man ville.


Vi hade ställt upp en tv kopplad till datorn. Där snurrade ett bildspel på Juni.

Kalaset varade i ungefär 2-3 timmar. Det började kl 12 på en lördag och alla tyckte att det var väldigt lagom.
Juni fick en fin klänning istället för en traditionell dopklänning. Den kommer dock inte att användas vid fler tillfällen och sparas som minne. Och så beställde vi nappar med namnet tryckt på, från Namnnappen. De hade hon naturligtvis på kalaset :)Efter kalaset skickade vi kombinerade tackkort och julkort till våra gäster och de som gett presenter. Gästerna fick en personlig, handskriven hälsning som handlade om just deras gåva. Det skickades även som vanligt julkort till övrig släkt och vänner.


Jag och Marcus var mycket nöjda med dagen och tackar alla som hjälpte till!


Kram Annika

2 kommentarer:

Gammalt o nytt sa...

Så underbart...Tänk om man hade kommit på det när barnen var små.
Så underbar söt hon är..
Kram och ha en underbar kväll.
Irene

Namnnappar sa...

Hej, vi ska också köpa namnnappar från denna webbshop och undrar bara om namnet på nappen verkligen sitter kvar efter kokning? :-)